Gerhard Benneker 2018-06-02T15:14:30+00:00

Project Description

4 Gerhard Benneker LowRes 5120

“De omgevingsvergunning heeft een grote impact voor de gemeente en haar inwoners. Daar moeten we onszelf goed op voorbereiden.”

Een nieuw gezicht op de kandidatenlijst van Progressief Landerd, maar Gerhard draait al anderhalf jaar zeer gedreven mee binnen de werkgroep. Daar toont hij zich enorm fanatiek, vooral op de dossiers binnen het sociale domein. Toch staat hij juist te popelen om uit zijn comfortzone te komen en zich bezig te gaan houden met de harde sector: ruimtelijke ordening en de nieuwe omgevingsvergunning. “De nieuwe omgevingsvergunning heeft een grote impact voor de gemeente, maar vooral ook voor inwoners.”

Daarnaast ziet Gerhard een andere verantwoordelijkheid voor hem weg gelegd: “Ik heb gemerkt dat de inwoners graag mee willen praten over ontwikkelingen in hun omgeving, maar de ontwikkelaar en gemeente doen vaak niet hun best om echt iets met de ideeën van omwonenden te doen. Aan elk raadsvoorstel zou een inspraakverslag moeten worden toegevoegd, waarin dit klip en klaar is opgenomen.”

Gerhard heeft jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt en in de sociale werkvoorziening. Hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. In het verleden is hij voorzitter geweest van de buurtvereniging.