Jos van der Wijst 2018-03-17T11:40:29+00:00

Project Description

8 Jos van der Wijst LowRes 5210

“Maak van de Maashorst een Nationaal Park: rust en recreatie, het is de verbinding tussen de dorpen van onze nieuwe gemeente.”

Als iemand nauw betrokken is bij de ontwikkelingen in natuurgebied De Maashorst is het Jos wel. Hij is o.a. voorzitter van het Natuurcentrum en van Stichting natuurorganisaties Maashorst. Als kenner en liefhebber is hij er vaak te vinden, maar verzorgt ook lezingen over de Maashorst. Hij ziet graag dat de Maashorst uitgeroepen wordt tot Nationaal Park.

In het verleden was Jos als commissielid en gemeenteraadslid actief voor Zeelands Welzijn. Van 2007 tot 2010 was hij wethouder Openbare Werken en Natuur.

Onlangs werd Jos lid van PL om op te komen voor de belangen van de Maashorst, maar ook om het centrum van Zeeland die kwaliteitsimpuls te geven die het zo verdient. …. Een ander klein puntje waar hij naar streeft: ‘Zorg ervoor dat Zeelandse inwoners toegang krijgen tot de milieustraat Uden.’

Jos werkt bij de provincie Noord-Brabant als coördinator milieueffectrapportage. Hij heeft een grote dosis kennis op het gebied van milieu, natuur en ruimtelijke ontwikkeling die hij graag binnen Progressief Landerd inzet bij de voorbereiding van raadsvoorstellen. Zijn persoonlijke visie hierop sluit vrijwel naadloos aan op die van Progressief Landerd, die erop gericht is om de ongebreidelde groei van de intensieve landbouw en veehouderij tot acceptabele grootte te beperken. Samen met Mathieu de Kleijn zal hij op deze onderwerpen de nieuwe fractie voeden en bijstaan.