Sterre Dieteren 2018-03-17T11:39:49+00:00

Project Description

5 Sterre Dieteren LowRes 5202

“Burgerparticipatie: dat is inspraak in ontwikkelingen om je heen, dorpsraden voor de dorpen en échte inhoudelijke zeggenschap over herindeling.”

Sterre is een nieuw, fris gezicht bij Progressief Landerd; ze is net 18 jaar, maar staat nu al op de kandidatenlijst. Als 6e-klasser op het VWO aan het Udens College interesseert ze zich al lang in de politiek. Na haar eindexamen gaat ze politicologie en internationale betrekkingen studeren. Voor haar was het dan ook een makkelijke keuze om een bijdrage te leveren aan de gemeentepolitiek: ze brengt graag een positief geluid in de discussie hoe haar woonplaats Zeeland zich moet gaan ontwikkelen, met name voor de jeugd.

Daarnaast zal ze zich bezighouden met burgerparticipatie in de gemeente en het democratische proces dat daarbij hoort. Ze maakte haar profielwerkstuk over burgerschapsvorming. Bij Progressief Landerd voelt ze zich het meeste thuis, vooral om het feit dat Progressief Landerd zich inzet voor een groener milieubeleid, de jeugd en minder bedeelde inwoners van de gemeente. Ze vindt het daarnaast erg belangrijk dat Progressief Landerd denkt aan álle dorpen in de gemeente.

In haar vrije tijd werkt ze bij Jumbo Eijsermans in Zeeland. Met haar tweelingbroer en haar ouders woont Sterre al jarenlang gelukkig in Zeeland, al moet ze wel vaak naar Uden fietsen om af te spreken met haar vriendinnen.

Sterre is optimistisch gestemd over de toekomst en heeft heel veel zin zich in te zetten voor Progressief Landerd!